Ozon

Wat is Ozon

Ozon heeft twee belangrijke eigenschappen: het desinfecteert en oxideert   Lucht die zuurstof bevat wordt aangetrokken door een ventilator en door de ozongenerator gevoerd. In de ozonunit bevindt zich een generator die de zuurstof moleculen afbreekt en daarbij gebruik maakt van een elektrische ontlading.

Dit resulteert in ozonmoleculen. Wanneer ozonmoleculen in contact komen met substanties die de oorzaak zijn van nare geuren of allergieën  vindt er een reactie plaats die ervoor zorgt dat de verontreiniging geneutraliseerd wordt. Ozon is een onvast gas dat na behandeling weer verandert in zuurstof.

Ozon kent vele toepassingen

Koi liefhebbers gebruiken dit bijvoorbeeld om hun vijvers steriel te houden, zodat algen geen kans hebben, maar nog belangrijker omdat ziektekiemen geen kans krijgen om de vaak overbevolkte vijvers uit te dunnen.

Facilitaire diensten gebruiken ozon ook om bijvoorbeeld geur uit huizen te verwijderen nadat er brand is geweest. Ook autopoets bedrijven gebruiken ozon om nicotinegeur te verwijderen uit auto’s.

Wij gebruiken ozon om met name geur te verwijderen uit lederen banken.

Hoe werkt het

Als eerste wordt de bank toegankelijk gemaakt door de stoffering te verwijderen, zodat het goed overal bij kan.
Belangrijk bij het ontgeuren is dat een leren bank in een afgesloten cabine komt te staan. Vervolgens wordt de temperatuur opgevoerd in de cabine. Liefst zo warm mogelijk. Vervolgens wordt de ozongenerator aangezet en afhankelijk van de geur blijft de bank minimaal 8 uur in de cabine staan. Bij zware geuren wordt de bank tot wel 24 uur behandeld met ozon.

Garantie

Eerlijkheidshalve is het ontgeuren van een lederen bank niet altijd een succes, ondanks dat er met Ozon wordt behandeld. In sommige gevallen is het nodig om de vulling van de bank te vervangen om een 100% geurloze bank te krijgen. Wij geven u hierin graag advies.

Offerte aanvragen

Wilt u meer weten of bent u gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden om uw bank of stoel te laten ontgeuren?Vul dan vrijblijvend het offerte formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

ozon

Gratis Proefreiniging

Wat doet u? Gaat u bij een vervuild meubelstuk meteen over op de aanschaf van een nieuwe? Of bespaart u liever geld en geniet u binnen de kortste tijd van schoon meubilair? Als u gaat voor de laatste optie, twijfel dan niet langer. Vraag een offerte aan of maak een afspraak voor een gratis proefreiniging. Wanneer u vandaag onderstaand formulier invult en verzendt, ontvangt u binnen 24 uur antwoord van ons.