Katten-urine

Wat erg veel voorkomt op meubels is katten urine of kattenpis. Nu zijn er twee verschillen in katten urine. De urine die gehurkt wordt afgescheiden of de urine die gesproeid wordt, ook wel markeren genoemd. Nu zult u denken “urine is urine”, maar toch verschilt de chemische samenstelling daarvan. Bij het sproeien komt er ook een olieachtige afscheiding mee uit de anaalklieren. Dit veroorzaakt de vaak zware en misselijkmakende geur die u ruikt van kattenpis.

Zelf uw bank schoonmaken

Zelf is katten urine nauwelijks te verwijderen. Er zijn volop reinigingsmiddelen te koop om de geur van kattenpis te verwijderen, maar vaak werken die niet goed genoeg. Wilt u toch eerst zelf proberen de katten urine te reinigen, gebruik dan nooit ammoniak- of chloorhoudende middelen. De geur van ammoniak of chloor nodigt uw kat uit om snel weer over de bank te plassen. Wilt u het toch zelf proberen gebruik dan altijd een enzymenhoudend middel, zoals biotex. Maar ook soda of groene zeep is een geschikt reinigingsmiddel. Vervolgens maakt u een alcoholoplossing en doet dit in een vernevelaar waarmee u de plek in-nevelt. Voordat u aan de slag gaat, altijd eerst even testen op een onopvallend deel van de bank. Een bank reinigen kan anders teleurstellend uitpakken.

Bank laten reinigen

De beste oplossing is natuurlijk het inschakelen van een vakman. Heeft u een stoffen bank, dan reinigen wij uw gehele bank en gebruiken daarbij een krachtige enzymen oplossing. Ten eerste wordt er dan zoveel mogelijk vuil verwijderd. En de enzymen die wij gebruiken vreten de resterende geurmoleculen op. Circa 98% van de geur zal direct verdwenen zijn. In sommige gevallen blijft er een restgeur achter die meestal binnen 10 dagen verdwijnt. In enkele gevallen is er een nabehandeling nodig wat onder onze service valt. Vraag vandaag een offerte aan en u bent snel van de geur verlost!

Voorkomen

Om te voorkomen dat het weer gebeurt kunt u aan verschillende dingen denken. Wanneer uw kat eigenlijk nooit over de bank heeft geplast en opeens overal een plasje doet, ga dan naar een dierenarts. Wellicht heeft uw kat een blaasprobleem.  Een kat of poes die geholpen is heeft veel minder de neiging om in huis te plassen. Ook een kat die regelmatig naar buiten mag. zal in huis minder snel een plasje plegen.

Wilt u meer weten over het verwijderen van kattenurine klik dan op deze link

Wilt u ook katten urine uit uw bank of stoel laten verwijderen?

Vraag dan vandaag nog een offerte aan en wij plannen snel een afspraak in om die vervelende geur professioneel te verwijderen.

katten urine

Gratis Proefreiniging

Wat doet u? Gaat u bij een vervuild meubelstuk meteen over op de aanschaf van een nieuwe? Of bespaart u liever geld en geniet u binnen de kortste tijd van schoon meubilair? Als u gaat voor de laatste optie, twijfel dan niet en vraag een gratis proefreiniging aan. Met dit formulier geeft u kort aan wat er gereinigd moet worden. Wij bellen of mailen u dan dezelfde dag nog voor een afspraak.