Reinigingsmethoden

Elke reinigingsmethoden heeft zijn voor en nadelen. Onze deskundige professionals weten uit ervaring, maar zeker door constante training, hoe uw bankstel of kantoormeubelen het beste gereinigd kunnen worden. In tegenstelling tot veel andere bedrijven die vaak maar 1 reinigingsmethode toepassen zoals een dieptereiniging methode. Hieronder beschrijven we de meest voorkomende reinigingsmethoden die worden gebruikt voor een meubelreiniging .

Dieptereiniging methode

Dieptereiniging is een reinigingsmethode die zeer goed toepasbaar is op sterk vervuilde oppervlakken. Hiervoor beschikken wij over professionele ‘sproei-extractie machines’. Hiermee spoelen en reinigen we de vezels van uw meubels. Vuil zoals zand en etensresten zijn met een dieptereiniging prima te verwijderen. Door toepassing van water bij de reiniging is de droogtijd van uw bank wel wat langer dan bijvoorbeeld bij een droogreiniging. Bij deze reinigingsmethode zoeken we altijd naar de juiste balans: genoeg water om te reinigen, en genoeg om uw bank binnen de kortste tijd weer te kunnen gebruiken.

Vapor reiniging techniek

De reinigingsmethode met waterdamp kan alleen veilig worden toegepast met de Vapor reiniging techniek. Een speciale hoge druk extractiemachine brengt onder druk van 8 bar een hete damp van 180 graden in uw bank. Deze damp wordt direct weer terug gebracht in de extractiemachine samen met het losgelaten vuil. Deze methode om uw bank te reinigen is bijzonder milieu vriendelijk omdat er zeer spaarzaam met reinigingsmiddelen wordt omgegaan. De reinigingsvloeistof wordt gelijkmatig over het te reinigen oppervlak verdeeld. Hierna wordt het oppervlak nauwkeurig met onze extractiemachine gereinigd. He grootste voordeel is dat uw bankstel binnen 30 minuten weer droog kan zijn. Uw bankstel gegarandeerd vrij is van huisstofmijt, bacterien en bacillen Bijzonder geschikt voor mensen met bijvoorbeeld een allergie.

Koolzuurreiniging methode

Koolzuurreiniging is een hoogwaardige reinigingsmethoden. Het reinigen met koolzuur gebeurt met een professionele installatie. Onze medewerkers hebben voor het gebruik hiervan, speciale opleidingen gevolgd. Eerst wordt een keuze gemaakt voor de meest geschikte reinigingsvloeistof. Deze vloeistof gaat in een drukvat met koolzuur. Het mengsel wordt egaal verdeeld over het te reinigen oppervlak. Miljoenen koolzuurbelletjes dringen diep door tussen de vezels. Deze koolzuurbelletjes spatten uit elkaar en drijven het vuil naar de oppervlakte, waar het vuil door ons eenvoudig verwijderd wordt. Deze reinigingsmethode is uitermate geschikt voor meubels die regelmatig professioneel gereinigd worden.

Droogreiniging methode

Droogreiniging is een reinigingsmethode die vooral geschikt is voor klassieke zitmeubels. Met deze reinigingsmethode borstelen wij een speciaal poeder in het te reinigen oppervlak. Dit speciale poeder dringt diep door in de vezels van uw bekleding. Dit poeder bindt zich stevig aan het vuil. Daarna zuigen we dit poeder, inclusief vuil, uit de vezels met een krachtige stofzuiger. Het voordeel van deze reinigingsmethode is dat er bijna geen water aan te pas komt. Hierdoor voorkomen wij dat de onderstoffering af kan geven aan de bekleding. Door deze reinigingsmethode blijven kleuren bovendien onaangetast.