Bank schoonmaken

Met een stoomreiniger kunt u dmv hete stoon uw bank schoonmaken. Maar door de warmte kunnen de vezels van uw stoffen bank ook open gaan staan. Waardoor het makkelijker wordt om kleur op te nemen. Het risico is dan ook aanwezig dat u vlekken fixeerd in de stof. Een gewone meubelreiniger zal dan ook niet zo gauw met stoom aan de gang gaan. Een stoomreiniger is alleen door gespecialiseerde meubelreinigers mogelijk.

Niet alle reinigingsmiddelen zijn geschikt

Niet alle reinigsmiddelen zijn voor elke stof geschikt. Belangrijk is om de juiste middelen te gebruiken van een gespecialiseerd bedrijf in meubelreinigingsmiddelen. Voor microvezel stofen gebruik een speciale microvezelreiniger. Om vlekken te verwijderen uit andere materialen kunt u het beste deze vlekkenspray gebruiken. Een bank schoonmaken met de juiste reinigingsmiddelen is een stuk makkelijker. Bij twijfel kunt u ons altijd een mail sturen.

 Nodig voor een goed resultaat

Een goed resultaat vereist een goede techniek om tot een goed resultaat te komen.  Een bank schoonmaken kan met een sproei-extractie machine. Belangrijk is om alleen de stof te spoelen om tot een goed resultaat te komen. Het is niet nodig om de bank te doordringen met water. Daarna altijd goed droogzuigen en laat het droogzuigen overlappen. Probeer daarbij altijd om van onder naar boven te werken.  Niet toepassen op Linnen, katoen of wollen stoffen. Laat dit aan de vakman over. Net als klassiek gestoffeerde banken.

Let op klassiek gestoffeerde meubels

Vanwege de klassieke stoffeerwijze met vaak natuurlijke materialen zoals jute, hooi of kapok. Loopt u het risico dat bij het zelf reinigen de onderstoffering kleur afgeeft door de stof. Wat vaak resulteert in bruinige vlekken. Het reinigen van klassieke meubels dan ook zeker niet met stoom doen en het liefst uitbesteden aan een professional.

Zelf impregneren van meubels

leer of stof u kunt uw bank ook zelf impregneren. Het is wel zo dat deze impregneer middelen regelmatig herhaald moeten worden. Test dan de stof zo nu en dan of de stof nog wel vuilafstotend is. Zoniet is het weer tijd om de bank te impregneren. Ook voor leder kunt u impregneer middelen gebruiken van gewoon leder tot suede. Vooral lichtkleurige banken is het raadzaam om te impregneren. Vooral spijkerbroeken kunnen blijvende schade veroorzaken welke alleen door een specialist hersteld kan worden.

Zelf ontgeuren van meubels

Eigenlijk is dat bijna niet te doen. Omdat de truuk in het zoveel mogelijk verwijderen van de geurmoleculen zit. Het resterende deel kan dan te lijf worden gegaan met een geurverwijderaar.
Een goede geurverwijderaar is Biotex omdat daar enzymen inzitten die de geurmoleculen oplossen. Professionels gebruiken ook enzymen maar in veel sterkere concentraten en verwijderen eerst zoveel mogelijk geurmoleculen. Een oplossing van azijn wilt ook nog wel eens helpen bij lichte geuren. Of het gebruik van baking soda, is vooral makkelijk toe te passen bij vooral verse geuren. Wat handig is om in huis te hebben is deze geurverwijderaar. Vooral geschikt voor nicotine geur.

Laatste tip

Altijd een geheel deel of pand nemen van uw bank. Bijvoorbeeld altijd een compleet zitdeel reinigen. Waterkringen voorkomen. Vochtige hete handdoek laten drogen op de bank. Met alles wat u doet, eerst even uitproberen op een onopvallende plaats. Bijvoorbeeld op de rug van de bank wanneer deze toch tegen een muur staat. Na het gebruik van een reinigingsmiddel is het beter om de restanten van de reinigingsmiddelen uit de bekleding te halen. Dit kunt u doen door spa rood in een plantenspuit te doen. Over de zitting nevelen. Om vervolgens de zitting weer droog te deppen met een witte handdoek.

Liever laten doen, vraag vrijblijvend een offerte aan.