Reinigen van je raamdecoratie doe je zo

Raamdecoratie reinigen

Het reinigen van spullen in je interieur is en blijft altijd een uitdaging. Je wilt natuurlijk niet je gloednieuwe bank, tafel of raamdecoratie direct al aan gort helpen doordat je ze op de verkeerde manier hebt schoongemaakt. Vandaar dat wij je graag wat tips geven over hoe je jouw raamdecoratie het beste schoon kunt houden en schoon krijgt als er een vlek in is gekomen.

Jaloezieën & shutters schoonmaken

Met het schoonmaken van je jaloezieën begin je met het afstoffen van de lamellen, ongeacht van welk materiaal ze gemaakt zijn. Gebruik hiervoor een plumeau of een stofdoek die niet statisch is. Zo kun je gemakkelijk het stof wat op de lamellen ligt verwijderen. Je kunt ook je lamellen schoonmaken met een stofzuiger die een zachte borstelkop heeft. Met het schoonmaken van shutters kun je dezelfde aanpak hanteren.

Plisségordijnen & rolgordijnen schoonmaken

De unieke honingraatstructuur van een plisségordijn met top down bottom up systeem kan stof vangen, dit kun je er zelf tussen weg blazen of gebruik maken van een stofzuiger met zachte borstelkop. Gebruik een schone kop en de laagste zuigkracht. Een rolgordijn maak je op een andere manier schoon! Rol het rolgordijn uit en stof de voor- en achterkant af. Rolgordijnen zijn het onderhoudsvriendelijkst, het afstoffen is namelijk niet vaak nodig. Gebruik hiervoor een plumeau of een microvezeldoek. Mochten er echt vlekken op je rolgordijn zitten, gebruik dan een klamme doek om ze eraf te poetsen. Doe dit niet te vaak om je rolgordijn verduisterend te houden.

Vouwgordijnen & gordijnen schoonmaken

Een vouwgordijn houd je stofvrij met een plumeau of een niet-statische doek. Wil je jouw vouwgordijn echt even goed schoon en weer helemaal fris? Dan haal je de stof los via het klittenband en verwijder je de baleinen uit de stof en maak je vervolgens de koorden los. Je kunt je vouwgordijnen zelf wassen op 30 graden, het liefst zonder centrifuge. Om verkleuring te voorkomen raden we je af om wasmiddel of waspoeder te gebruiken. Je kunt het reinigen van je vouwgordijn of inbetweens ook uitbesteden en hem naar de stomerij brengen. Reinig met mate om de kwaliteit van je product zo hoog mogelijk te houden!

Nu ben je helemaal up to date over hoe je verschillende raamdecoraties schoonhoudt en kunt reinigen! Welke raamdecoratie heb jij thuis hangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *