Snel urine uit bank verwijderen doet u zo!

urine uit bank verwijderen

urine uit bank verwijderenSoms slaat het noodlot toe. Nou ja, misschien niet het noodlot. Maar pech is het wel als uw huisdier of uw kind een ongelukje op uw mooie bank heeft. En helaas is urine uit de bank verwijderen niet echt makkelijk. Het is vooral zaak om er zo snel mogelijk bij te zijn, vóór de urine droogt. Anders gaat de geur erg lastig weg en krijgt u bovendien ook nog een blijvende vlek.

Een stappenplan om urine uit de bank te verwijderen

  • Haal de hoes van uw kussen en stop ‘m onmiddellijk in de wasmachine. Indien nodig kunt u de vlekken vooraf behandelen met een vlekkenverwijderaar.
  • Vervolgens gaat u de kussens zelf te lijf. Neem zo snel en goed mogelijk het vocht weg uit uw bank voor een mooier eindresultaat.
  • Voeg wat vervolgens Biotex toe aan een emmer met water. Gebruik daarvoor lauw water in plaats van warm, want warmte doet de eiwitten(‘enzymen‘) in de urine stollen (‘denatureren‘), waardoor ze zich meer aan uw bank gaan hechten. En dat is niet de bedoeling, toch?
  • Maak de vlek helemaal nat met het zeepsop en laat dat even intrekken. Enkele minuten is voldoende voor urine uit bank verwijderen. De enzymen van het product zorgen dat de vieze geur van de bacteriën in de urine geen schijn van kans meer maken.
  • Maak de plek zo goed mogelijk droog met een schone doek en laat het kussen daarna gewoon drogen. Gebruik hiervoor zeker geen föhn, want dat zorgt voor verkleuringen of waterkringen.

Afwerken met nabehandeling

plantenspuitAls u het stappenplan helemaal heeft doorlopen, kunt u voor een extra schoon resultaat uw bank nog nabehandelen met azijn. Doe dan wat witte azijn in een plantenspuit en vernevel die vervolgens over de vlek. Laat dit inwerken en droogdeppen en u bent klaar. Alle vieze geurtjes die na de reiniging nog zouden zijn achtergebleven worden zo geneutraliseerd door de azijn.

Let op: dit is een nabehandeling! Begin dus nooit met deze stap om urine uit uw bank te verwijderen. Anders gaat de urine zich aan de vezels van uw bank hechten, net zoals dat gebeurt wanneer u te warm water gebruikt om schoon te maken.

Of… schakel een expert in!

Heeft u problemen om urine uit uw bank te verwijderen? Blijven er toch nog vieze geurtjes achter of is de vlek al in uw mooie bank getrokken? Geen nood, u kunt in dat geval vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *