Schoonmaaktips

Wijnvlek op de bank

Schoonmaaktips op een rij!Gaat u zelf aan de slag met het reinigen van uw meubels? Dan hebben wij een aantal handige schoonmaaktips voor u op een rijtje gezet. Missen we onverhoopt nog een goede schoonmaaktip? Laat het ons dan weten via onderstaand reactie formulier of via het contactformulier.

Leder | Schoonmaaktips

Bij het schoonmaken van leder is het belangrijk dat u weet wat voor leder u heeft. Weet u dit niet zeker? Dan kunnen sommige schoonmaakmethoden juist meer kwaad dan goed doen.

Gedekverfd leder is de meest verkochte leder soort in Nederland. Dit is leder wat gemakkelijk schoongemaakt kan worden met een mengsel van azijn en water. Bij dit mengsel is het belangrijk dat er gelijke delen water en azijn gebruikt worden. Gebruikt u een halve liter azijn? Voeg dan ook een halve liter water toe.

Bij gedekverfd leder raden we aan om niet te gaan schrobben maar pak het rustig aan. Liever een paar keer extra erover heen om het schoon te maken dan dat u straks beschadigingen heeft door het harde schrobben. Meer tips nodig voor leder schoonmaken? Bekijk dan ook dit blog: Schoonmaken leder.

Stof | Schoonmaaktips

Er zijn veel verschillende soorten vlekken. Heeft u last van vetvlekken? Dan adviseren we om de blek eerst met afwasmiddel te behandelen. Dat klinkt misschien wat makkelijk maar vaak werkt dit al en dan hoeft u niet met dure middelen aan de slag.

Vetvlekken in uw stof kunt u het beste met een zachte spons behandelen. Denk er hierbij aan dat u de spons niet doorweekt nat maakt maar gewoon een klein beetje vochtig. Laat de stof daarna goed drogen voordat u het resultaat gaat vergelijken.

Koffievlekken

Schoonmaaktips | James vlekkenwonder Koffievlekken kunnen lastig te verwijderen zijn doordat de koffie vaak erg warm is. Wanneer je koffie hebt gemorst maak dan een witte handdoek nat met ijskoud water en plaats deze over de vlek heen. Waarschijnlijk zult u dan meteen al een deel van de vlek in de handdoek zien trekken. Dit moet herhaald worden tot de vlek weg is. Blijft er toch nog een lichte verkleuring achter? Dan adviseren wij James Vlekkenwonder aan!

Dierenharen

Heeft u huisdieren? Dan kent u vast het probleem met de haren wel! Er zijn verschillende manieren om van de haren af te komen. Zo kunt u bijvoorbeeld de plakband methode gebruiken of de borstel en zuig methode. De raamwisser methode die is iets minder bekend maar werkt ook zeker! Bekijk dit blog eens voor meer tips: Dieren haren verwijderen.

Meer tips!

Heeft u nog meer schoonmaaktips nodig of heeft u misschien een handige tip voor ons? Laat het ons weten in het reactie formulier hieronder of neem contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *