Viltstift verwijderen uit meubels

Viltstift verwijderen

Viltstift verwijderen

Ongelukje gehad met viltstiften? Zitten er viltstift strepen in uw meubel en weet u niet hoe er van af moet komen? Geen paniek! Viltstift verwijderen is niet onmogelijk en in dit blog vertellen we u daar meer over.

Gladde ondergrond of stof?

Viltstift strepen gemaakt op een gladde ondergrond zijn vaak het meest eenvoudig te verwijderen. Speciale reinigingsmiddelen zijn hier vaak niet eens nodig. Bij stoffen materialen kan het moeilijker zijn om viltstift te verwijderen maar ook dat is gelukkig niet onmogelijk.

Tips viltstift verwijderen | Gladde ondergrond

1. Probeer het als eerste eens met deodorant. Spray of rol een klein beetje deo over de strepen heen en probeer het vervolgens weg te vegen met een doek. Vaak zal dit genoeg zijn!

2. Niet gelukt met de deo? Dan moet het iets agressiever aangepakt worden. Een ander middeltje dat u kunt uitproberen is nagellak remover. Breng een klein beetje vloeistof aan op een wattenschijfje en ga daarna zachtjes over het meubel heen. Als de streep is verdwenen, is het belangrijk dat u het nog even goed schoonmaakt met water en een droge doek.

3. Een ander middeltje dat ook kan helpen met het viltstift probleem is lijmverwijderaar. Als het lijm kan weg krijgen dan moet het een viltstift streep ook wel aan kunnen toch? Bij deze behandeling moet u vaak wel even geduld hebben en de behandeling een paar keer herhalen.

4. Niet gelukt met de bovenstaande tips? Dan kunt u het nog proberen met spiritus. Dit is wel wat agressiever maar het werkt vaak wel. We raden aan om dit eerst te verdunnen met water voordat u het meubel er mee schoonmaakt.

Tips viltstift verwijderen | Stof

De viltstift strepen die in de stof zitten, zijn vaak moeilijker te verwijderen. Dat komt doordat de viltstift in de stof kan gaan zitten en de kans op blijvende vlekken is dan groter.

Als eerste tip kunnen we u witte azijn aanraden, dit is een handig ‘huis-tuin- en keukenmiddeltje. De azijn is een mild zuur waardoor het wel de vlek kan weghalen maar niet het meubel beschadigt. Als u klaar bent met de azijn, maak het oppervlak dan nog even goed schoon met water zodat ook alle azijn uit de stof verdwijnt.

James vlekkensprayWilt u liever een professioneel product gebruiken? Dan raden wij de James vlekkenspray aan! Dit is echt een wondermiddel en het werkt op veel verschillende soorten vlekken.

Tip: Wanneer u aan de slag gaat met James Vlekkenspray gebruik dan een witte handdoek zodat de handdoek kleur niet kan afgeven op uw meubels.

Viltstift verwijderen | Ledermaterialen

Bij lederen meubels kan het lastiger zijn om dit soort vlekken te verwijderen. Leder is gevoelig materiaal en voordat u aan de slag gaat is het belangrijk dat u weet van welk soort leder het meubel gemaakt is.

Leather Strong CleanerWe adviseren om met leder geen huis- tuin- en keukenmiddeltjes te gebruiken maar producten die geschikt zijn voor het soort leder dat u heeft. We kunnen in veel gevallen de Leather Strong Cleaner en de Leather Ink remover aanraden, maar om zeker te zijn kunt u het beste even contact met ons op nemen.

Wil het met deze tips toch niet lukken om de vlek weg te krijgen? Dan wordt het tijd om professionals in te schakelen! Neem snel contact op met ons om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

2 gedachten aan “Viltstift verwijderen uit meubels”

  1. Bedankt voor het delen van de tips om viltstiftvlekken te verwijderen. Mijn kinderen hebben lelijke vlekken achtergelaten op onze stoffen bank. Hopelijk krijg ik ze eruit met een goed reinigingsmiddel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *