Chocoladevlek verwijderen

chocoladevlek

Heerlijk toch, zo’n lekker stukje chocola? Puur genieten is dat! Maar met een vieze vlek in uw favoriete bank is het niet meer zo fijn. Gelukkig is een chocoladevlek verwijderen geen onmogelijke klus. Wij geven u de beste tips om dit probleem aan te pakken. Zo kunt u snel weer probleemloos genieten van die heerlijke lekkernij. Én van een schone bank!

Een kwestie van snelheid

chocoladevlek verwijderenVoor chocoladevlekken geldt hetzelfde als bij andere vlekken: zorg dat u er zo snel mogelijk bij bent. Indien u de vlek meteen te lijf gaat, heeft u veel meer kans dat u het makkelijk kunt verwijderen dan wanneer u langer wacht.

Verwijder eerst de chocolade die nog niet in het meubel is ingetrokken. Gebruik hiervoor een witte doek, zodat u zeker bent dat de stof niet afgeeft. Is de chocolade al opgedroogd? Haal het dan weg met een spatel of een lepel. Het is belangrijk dat u niet meteen met reinigingsmiddelen aan de slag gaat want die kunnen er namelijk voor zorgen dat de vlek erger wordt.

Chocoladevlek verwijderen met afwasmiddel

Wil u een opgedroogde chocoladevlek verwijderen? Dan is afwasmiddel een goede oplossing. Vul een kleine emmer met koud water, spuit er een beetje afwasmiddel in en roer om goed op te lossen. De ideale verhouding is twee kopjes water voor één eetlepel afwasmiddel, maar u hoeft het niet zo precies af te meten.

Dompel vervolgens een witte doek in het sop en dep de chocoladevlek vanaf de buitenkant. Doe dit op een rustige manier en neem uw tijd. Als u gaat schrobben, loopt u namelijk het risico dat de vlek groter wordt. Probeer steeds met kleine bewegingen te werken. Als u de chocoladevlek verwijderd heeft, neem dan een nieuwe doek. Maak die vochtig met helder water en haal het restant afwasmiddel weg uit uw meubel.

Chocoladevlek verwijderen met alcohol

chocoladevlekEen hardnekkige chocoladevlek verwijderen kan ook met alcohol. Deze manier is erg effectief, maar wel iets agressiever dan met afwasmiddel. Gebruik hiervoor schoonmaakalcohol van bij de drogist.

Breng een klein beetje alcohol aan op een witte doek en dep de vlek. Maak kleine bewegingen en masseer de alcohol in de stof. Zodra uw doek vlekken vertoont, moet u deze vervangen door een nieuw, schoon stuk doek, om het verergeren van de vlek te voorkomen.

De laatste restanten chocolade en alcohol kunt u verwijderen met koud water met een geut meubelreiniger. Wij raden u aan om dit zeker te doen, omdat uw stof anders kan uitdrogen door de achtergebleven alcohol.

Is het nog niet helemaal gelukt?

Als u na deze schoonmaak toch nog sporen van een chocoladevlek in uw bank ziet, raden wij u aan om een specialist in de arm te nemen. Wij van Meubelreiniging-Nederland kunnen u hier zeker bij helpen! Heeft u nog meer vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Eén gedachte over “Chocoladevlek verwijderen”

  1. Mijn dochtertje is op de bank in slaap gevallen met een reep chocolade in haar handjes. De chocolade is gesmolten en heeft een lelijke vlek gemaakt op de bank. We willen nu ons bankstel reinigen. Het is goed om te weten dat je kan proberen om de vlek te verwijderen met afwasmiddel. Ik ga aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *