Hondenhaar verwijderen

Hondenhaar verwijderen

Hondenhaar verwijderenElke hondeneigenaar weet hoe het voelt: u heeft net uw hele huis schoongemaakt en toch zijn er alweer overal hondenharen te vinden. Ze kleven op de bank, de vloer en in de gordijnen. Hondenhaar verwijderen lijkt soms een klusje zonder einde, bovendien zijn de haren vaak erg moeilijk uit uw stoffen bank of uw vloerkleed te krijgen.

Wij helpen u op weg naar een schoon huis, met tips om de losse haren van uw lieve huisdier te lijf te gaan.

Hondenhaar verwijderen met plakband

Het klinkt misschien gek, maar hondenhaar verwijderen met plakband is erg efficiënt. Helaas kost deze methode ook erg veel tijd. U gaat als volgt te werk: breng een stuk ducttape aan op het tapijt of op de bank en trek het er vervolgens weer af. De hondenharen zullen op de ducttape blijven zitten. Let er wel op dat er geen lijmresten van de plakband op uw tapijt of meubelen blijven zitten. U kunt dit beter eerst uitproberen op een onopvallende plek.

De borstel- en stofzuigmethode

Hondenhaar verwijderen lukt ook met een stoffer en een goede stofzuiger. Zorg wel voor een stevige stoffer, zodat u de haren makkelijk los kunt borstelen. Daarna verwijdert u de losse hondenharen met de stofzuiger. Wanneer u deze methode eenmaal te pakken hebt, kunt u de twee bewegingen makkelijk in één keer doen: met uw ene hand borstelt u de haren los, terwijl u met de andere hand alles meteen opzuigt.

Hondenhaar verwijderen met raamwisser

Blauwe bankOok een grote, stevige raamwisser is prima om hondenhaar te verwijderen. Wanneer u die over het tapijt of de bank heen haalt, zullen de hondenharen aan het rubber blijven kleven. U kunt de haren daarna makkelijk van de raamwisser verwijderen met een vochtig doekje.

Indien u niet de juiste raamwisser in huis hebt, kunt u ook een huishoudhandschoen gebruiken. Dat werkt min of meer op dezelfde manier. Maak eerst de handschoen lichtjes vochtig en veeg daarna over de bank of het tapijt. De haren kleven aan uw handschoen, die u daarna kunt afspoelen.

De kledingborstel-methode

Met een plakkerige kledingborstel kunt u ook hondenhaar verwijderen. Het werkt niet alleen bij uw mooie jas of nette broek maar ook voor uw meubelen werkt dit prima. Hou er wel rekening mee dat de kledingborstel niet zo erg goed kleeft, dus gebruik eerst even de stofzuiger. Op die manier heeft u alvast een groot deel van de haren verwijderd en kunt u de rest afwerken met de kledingborstel.

Voorkomen is beter dan genezen!

U kunt natuurlijk beslissen om uw hond niet meer op de bank te laten, maar laten we eerlijk zijn: dat houdt geen stand. Het is beter om te voorkomen dat uw lieverd te veel haren verliest, door hem of haar regelmatig te kammen. Verder kunt u ook een laken over uw bankstel heen leggen. Dan bent u met een keer uitkloppen alweer een heel eind en kan uw hond gewoon bij u op de bank blijven liggen.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op of laat hieronder een bericht achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *