Vlooien: weg met die beestjes!

vlooien

Vlooien weg met die beestjes!Van alle vervelende beestjes zijn vlooien waarschijnlijk de ergste. Ze zijn moeilijk te pakken te krijgen, ze bijten en voor u het weet hebt u een echte vlooienplaag in huis. Maar wat kunt u eraan doen? En hoe voorkomt u dat het nog eens gebeurd? Wij leggen het u haarfijn uit!

Waar komen de vlooien vandaan?

In de meeste gevallen zijn de beestjes afkomstig van uw huisdieren. Hoe goed verzorgd uw dier ook is, een enkele vlooi kan al snel mee naar binnen komen. En dan zit u binnen een paar weken met een regelrechte vlooienplaag. De meeste vlooien zitten gelukkig niet op uw huisdier, maar gaan helaas wel tussen de plinten zitten. Of erger nog: in uw tapijt of in uw mooie stoffen bank.

Hoe kunt u vlooien voorkomen?

HondjePreventie is het allerbelangrijkste om vlooien te voorkomen. Met een regelmatige stofzuigbeurt en vlooiendruppels voor uw hond of kat komt u al een heel eind. Daarnaast kunt u uw huisdier ook regelmatig controleren met een vlooienkam. Om een echte plaag te voorkomen, is het echter belangrijk om de strijd op verschillende fronten te voeren: de vlooien van uw huisdier inwendig én uitwendig aanpakken en ook uw tapijt en meubelen onder handen nemen.

Vlooien inwendig én uitwendig aanpakken

De keuze aan anti-vlooienmiddelen is groot, dus misschien raakt u de weg kwijt. Ga dan zeker even langs bij uw dierenarts om het meest geschikte product te vinden. Een aantal middeltjes kunt u door het eten van uw hond of kat mengen. In combinatie met een uitwendige vlooienbestrijding raakt uw huisdier dan snel van de ongewenste gasten af. Daarnaast zijn er ook tal van shampoos en andere producten te koop om de vacht van uw huisdier vlooienvrij te maken.

Vlooien uit de omgeving verwijderen

Bij de dierenarts of in de speciaalzaak kunt u ook een omgevingsspray kopen om uw tapijt en meubelen te behandelen tegen vlooien, larven en eitjes. Daarnaast is het belangrijk om de mand van uw huisdier regelmatig te wassen op minimum 60° C. Vergeet ook niet om meteen na het stofzuigen de stofzuigzak in een plastic tas te stoppen. Die maakt u goed dicht en gooit u meteen weg, anders komen die hardnekkige beestjes terug.

Stomen tegen vlooien

Stomen tegen vlooienOm vlooien, eitjes en larven zonder gif uit uw tapijt of meubelen te verwijderen, is heet wassen de beste oplossing. Alleen lukt dat helaas niet met een bankstel… Gelukkig kunt u ook gebruik maken van een stoomreiniger: door de hete stoom gaan de beestjes tot diep in uw bankstel meteen dood. En als het toestel ook een zuigfunctie heeft, kunt u alle vlooien, larven en eitjes meteen verwijderen. Probeer het toestel wel eerst even uit op een onopvallend plekje, want niet alle meubelen zijn geschikt om op die manier te reinigen.

Wilt u liever een professional inschakelen om het klusje voor u te klaren? Neem dan zeker even contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *