Kattenpis goed en grondig verwijderen.

Kattenpis

KattenpisKatten zijn heerlijke huisdieren. Maar af en toe zitten er ook nadelen aan vast om een kat in huis te hebben. Zo kan het gebeuren dat uw kat op uw bank plast. En kattenpis op uw meubelen is erg vervelend.

U kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan om het schoon te maken, maar vaak krijgt u de geur niet volledig weg. Zelfs na een paar dagen of weken kunt u de geur van de urine nog merken in huis.

Verschillende soorten plas.

Niet elke plas van een kat is hetzelfde. Sommige plasjes stinken een stuk erger dan andere en zijn moeilijker of makkelijker te reinigen. Een sproeiende kat geeft niet dezelfde geur als een kat die op de bank plast. Bij het sproeien komt er tevens een olieachtige afscheiding mee uit de anaalklieren. Dit veroorzaakt de vaak zware en misselijkmakende geur die u ruikt van kattenpis.

Hoe kunt u kattenpis op uw meubelen voorkomen?

Hier bestaat helaas geen makkelijke oplossing voor. Wel kunt u preventief iets ondernemen. Zo laat u best uw kat niet alleen in de woonkamer en zet u voldoende kattenbakken neer. Indien uw kat alsnog vaak in huis plast, laat hem of haar dan door de dierenarts controleren op nier- of blaasproblemen.

Waar u ook kunt op letten, is de voeding van uw kat. Een kat is van nature een roofdier en drinkt eigenlijk niet veel. Katten die droogvoer eten, kunnen daardoor nierproblemen krijgen als ze tevens te weinig drinken. Met aangepaste voeding voorkomt u dus gezondheidsproblemen. Het beste eten voor een kat is rauw vlees. Wilt uw meer weten over rauw vlees? Neem dan is een kijkje op Meat4Animals.nl.

Sommige katten leren het nooit af en in dat geval kunt u eens denken aan een bankbeschermer of een bankhoes. Het geeft uw bank een goede bescherming en een ongelukje is heel eenvoudig opgelost. Neem eens contact op met bankhoezen.nl.

Zelf kattenpis verwijderen.

poes op de bankHet is logisch dat u zelf de kattenpis uit uw meubelen wilt verwijderen. Vaak lukt dit echter niet, omdat men aan de slag gaat met een geurverdrijver en een natte doek. Dit is onvoldoende. De kattenpis blijft dan vaak nog zitten in de afdeklaag, tussen de bekleding en de vulling. Daar hechten de geurmoleculen zich vast en ze zijn erg moeilijk te verwijderen. Dan is er een reinigingsmachine nodig om de geur helemaal uit uw meubelen te verwijderen i.p.v. te maskeren. U kunt dan maar beter de hulp van een expert inroepen.

Professionele hulp.

Een professioneel schoonmaakbedrijf zal met een dieptereiniging de kattenpis zo veel mogelijk verwijderen. Eerst werkt een sterk enzymenpreparaat werkt in op de kattenpis en lost het op. Daarna halen ze de vervuiling weg, waardoor het grootste deel van de stank verdwijnt. De resterende stank wordt daarna nogmaals apart aangepakt. Op die manier krijgt u uw bank helemaal schoon en geurvrij terug, ook als hij meermaals door kattenpis geteisterd is.

Wenst u meer informatie over het verwijderen van kattenurine? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *