Vlekken laten verwijderen uit uw meubel.

vlekken laten verwijderen

vlekken laten verwijderenVlekken op uw bank of tapijt zijn nooit leuk, dus die wilt u graag zo snel mogelijk kwijt. Vlekken laten verwijderen is niet altijd mogelijk. Wanneer de vlekken niet geheel verwijderd worden, heet dat kleurschade. Indien de vlek lichter is dan de kleur van de bekleding, kan ze meestal niet verwijderd worden. Is ze echter donkerder, dan is dat in de meeste gevallen wel geheel mogelijk.

Vlekken laten verwijderen door een professional

Ook wanneer u een expert inschakelt, krijgt u nooit de garantie dat alle vlekken geheel verdwijnen. Het resultaat is pas achteraf zichtbaar en soms heeft uw bank of tapijt meerdere behandelingen nodig. Met een professional bent u echter wel zeker van een goede inschatting en eerlijk advies.

Toch de vlekken laten verwijderen

Met de ervaren professional haalt u een schat aan kennis en ervaring in huis; hij of zij weet alles van chemie. Op die manier heeft u meer kans op succes dan wanneer u de vlekken zelf te lijf gaat. Vaak kan de vlek helemaal verwijderd of sterk verminderd worden. Ook in het laatste geval is het meubel helemaal schoon; het resulterende kleurverschil noemt men echter kleurschade.

De nabehandeling

Een evt. nabehandeling kan het resultaat verbeteren na de eerste reiniging. Een nabehandeling is bijv. nodig, omdat er verzadiging van het reinigingsproduct in de vlek optreedt. In dat geval moet u de vlek eerst laten drogen om daar na weer de vlekken te behandelen. Dit kan een herhalingsreiniging zijn met hetzelfde of een ander middel.

Kleurschade

bank met kussensEen vlek die u niet kunt verwijderen noemen we kleurschade. Dat ontstaat door onzorgvuldig reinigen of door laattijdig onderhoud, waardoor er een kleurtransfer gebeurd. Dit is o.a. afhankelijk van de samenstelling van de vlek en eerdere reinigingspogingen. In dit geval heeft het geen zin om verder schoon te maken. Door reinigen en repareren te combineren is het herstel van de schade vaak goed mogelijk.

Beschadiging herstellen

Er zijn maar weinig bedrijven die kleurschade kunnen herstellen. Daarvoor kunt u gelukkig terecht bij Meubelreiniging Nederland. Wij repareren niet enkel de kleurschade op stof en textiel, maar ook op leder! Meubelreiniging Nederland is het enige bedrijf in Nederland dat hier goede resultaten mee boekt. Door jarenlange ervaring zijn wij in staat om de meeste kleurschade op textiel en tapijten te repareren, afhankelijk van het materiaal.

Contacteer ons voor advies!

Wilt u kleurschade of vlekken laten verwijderen uit uw bank of tapijt? Neem dan vandaag nog contact op met Meubelreiniging Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *