Koffievlek verwijderen

Koffievlek verwijderen | Tips en adviezen

Koffievlek verwijderen | Tips en adviezenKoffievlekken op uw favoriete bank zijn erg zonde. Het geeft vlekken op uw bank die u liever niet heeft en u wilt hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Is uw kop koffie omgevallen? Geen paniek! Een koffievlek verwijderen is helemaal niet moeilijk en u kunt dit zelf ook doen. In dit artikel leest u wat u kunt doen om een koffievlek uit uw favoriete bank te verwijderen.

Waarom is een koffievlek verwijderen zo moeilijk?

Als koffie net is ingeschonken, is de temperatuur vaak hoger dan 60 graden. Deze temperatuur wordt ook gebruikt bij het fixeren van kleuren in tapijt of meubelstoffen en dat maakt het lastig om de vlek te verwijderen. Maar een koffievlek verwijderen is niet onmogelijk, zolang de koffievlek maar de juiste behandeling krijgt.

Wat is die juiste behandeling?

Het is belangrijk om te weten dat hoe langer een koffievlek blijft zitten in uw bank, hoe moeilijker deze uiteindelijk te verwijderen is. Zodra de koffievlek al enige tijd in uw bank zit, is het bijna noodzakelijk om de hulp van een specialist in te schakelen. Komt er een koffievlek in uw bank? Voer dan de volgende stappen uit:

Witte handdoek

  • Maak een witte handdoek nat met ijskoud water en zorg ervoor dat de handdoek is uitgewrongen.
  • Leg de koude, vochtige handdoek over de koffievlek heen.
  • Na enige tijd ziet u de koffievlek in de handdoek intrekken.
  • Zodra de handdoek verzadigd is, pakt u een andere handdoek en maakt u deze weer vochtig met ijskoud water. Vervang dan de eerste handdoek door de tweede handdoek.
  • Laat de koude handdoek net zo lang liggen tot de koffievlek niet meer afgeeft op de handdoek.
  • Laat tot slot de laatste handdoek die u gebruikt liggen tot het droog is.

U bent er bijna…

Schoonmaaktips | James vlekkenwonderDe koffievlek is als het goed is verdwenen. Let er wel op dat het mogelijk is dat er nog een kleurafwijking te zien is op uw bank. Is dit het geval? Dan is het product James Vlekkenwonder een handig middel.

Wacht eerst tot de stof waar de vlek zich bevindt droog is en gebruik daarna James Vlekkenwonder voor de koffievlek. Laat de stof 12 uur inwerken. Bent u nog niet helemaal tevreden over het resultaat? Dan kunt u de behandeling met James herhalen tot de vlek helemaal weg is.

Onderneem altijd actie!

Wat u ook doet, zorg ervoor dat de vlek niet lang op uw bank blijft zitten. Zoals eerder is vermeld, hoe langer het duurt voordat de koffievlek wordt behandeld, hoe moeilijker het wordt. U kunt ook een professional inschakelen om de koffievlek te verwijderen. U kunt hiervoor altijd contact met ons opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *