RVS schoonmaken | Tips & Trucs

RVS kraan

RVS kraanRVS is een duurzaam materiaal dat vooral gebruikt wordt in keukens en badkamers. De afkorting staat voor roestvrijstaal, maar dat blijkt in de praktijk niet helemaal te kloppen. RVS dat niet goed onderhouden wordt, kan namelijk wel roesten. Gelukkig is RVS schoonmaken niet zo moeilijk. En al helemaal niet als u met onze tips aan de slag gaat!

RVS schoonmaken: de 4 belangrijkste tips

 1. Houd staalwol uit de buurt van uw RVS!
  Wat u ook doet, reinig uw RVS nooit met staalwol of andere producten die krassen kunnen maken. Controleer altijd eerst of er op het product duidelijk vermeld wordt dat het niet krast. Als de beschermlaag van uw RVS eenmaal is aangetast, is dat erg moeilijk te herstellen.
 2. Let op met zuur en zout.
  Deze stoffen kunnen namelijk schade toebrengen aan uw RVS. Ze veroorzaken vlekken en kuiltjes in het materiaal.
 3. Vet schoonmaken met vet.
  Indien er vette aanslag is, kunt u het RVS schoonmaken met een ander soort vet. Dat klinkt tegenstrijdig, maar het werkt wél. Slaolie is een prima optie: functioneel én goedkoop. Doe een beetje slaolie op een stukje keukenpapier en veeg uw RVS daarmee schoon. Zo zorgt u er bovendien voor dat vuil zich minder snel vasthecht. Dubbel voordeel dus!
 4. Vlekken voorkomen met olijfolie.
  Na het schoonmaken kunt u nog een paar druppels olijfolie over het RVS wrijven. Dit zorgt ervoor dat het mooi glanst, en dat er minder snel vuile strepen en vlekken komen.

De professional: RVS Cleaner

RVS Cleaner | RVS SchoonmakenIndien u er met bovenstaande huis-, tuin- en keukenmiddeltjes niet in slaagt om uw RVS voldoende schoon te krijgen, kunt u een specifiek reinigingsmiddel gebruiken. Met RVS Cleaner heeft u alles wat u nodig heeft. Dit product verwijdert alle vlekken en zorgt voor een prachtige glans. Het risico op roest wordt daardoor absoluut minimaal.

RVS schoonmaken – een kwestie van actie

Wat u ook doet, probeer uw RVS op regelmatige basis te onderhouden. Heeft u nog andere tips om RVS schoon te maken? Of heeft u andere vragen? Laat het ons hieronder weten of neem contact op via ons contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *