De beste tips voor leer schoonmaken

De beste tips voor leer schoonmaken

De beste tips voor leer schoonmakenEen lederen meubel is een aanwinst voor elk interieur. De warme kleuren en het soepele gevoel van het materiaal zijn onnavolgbaar. Maar om uw lederen meubelen zo mooi mogelijk te houden, moet u ze regelmatig schoonmaken. Gelukkig is leer schoonmaken niet heel moeilijk. Met onze tips hieronder komt u al een heel eind.

Leer schoonmaken: een stappenplan

Leer schoonmaken kunt u het beste aanpakken met een stappenplan:

Stap 1: vuil verwijderen

U kunt het vuil van uw lederen meubelen eenvoudig verwijderen met een stofzuiger met kleine borstelkop. Reinig zeker ook grondig tussen de kussens! Met een zachte doek veegt u daarna alles daarna schoon.

Stap 2: probleemzones aanpakken

Tijdens het stofzuigen merkt u vanzelf welke zones van uw meubel extra aandacht nodig hebben. Wilt u het leer schoonmaken van deze delen, dan kunt u daarvoor eenvoudig zelf een reinigingsmiddel maken. Voeg daarvoor gelijke delen water en azijn samen in een kleine emmer. Dompel er een schoonmaakdoek in en wring die uit, zodat hij niet te nat is. Wrijf vervolgens voorzichtig van boven naar beneden over de vlekken en spoel uw doek regelmatig uit.

Stap 3: het leer drogen

Na het leer schoonmaken met de reinigingsoplossing moet u het meubel weer droogmaken met een zachte doek. Zorg er zeker voor dat het leer nooit té nat wordt, zodat u ergere vlekken voorkomt.

Een kwestie van snelheid

schoomaken leren bankBij leer schoonmaken is het van het allergrootste belang om vlekken op uw meubelen onmiddellijk te verwijderen. Indien u iets op uw lederen bank heeft gemorst, grijpt u daarom het best meteen in. Op die manier voorkomt u dat u een permanente vlek krijgt op uw bank.

De beste aanpak voor verschillende vlekken

Elke vlek heeft zijn eigen aanpak en hieronder vertellen we u daar nog iets meer over:

Vetvlekken schoonmaken

Vetvlekken veegt u weg met een schone, droge doek. Als de vetvlek al is opgedroogd, strooit u er wat zuiveringszout over, zodat het vet uit het leer trekt. Bij erge vlekken laat u het zuiveringszout een paar uur intrekken en gaat u daarna het leer schoonmaken door het vet met een zachte doek weg te wrijven.

Leer schoonmaken met alcohol

Ook alcohol is een prima schoonmaakmiddel voor leer, vooral om schimmel of inktvlekken te verwijderen. Een inktvlek pakt u aan door een wattenstaaf met wat alcohol op de vlek te deppen.

Leer in kwetsbare kleuren reinigen

Lederen meubelen in wit en beige zijn uiteraard kwetsbaarder dan leer in andere kleuren. U kunt hiervoor een reinigingspasta maken met gelijke delen citroensap en tandpasta. Die wrijft u op de vlek, u wacht tien minuten en gaat vervolgens het leer schoonmaken met een vochtige doek.

Experimenteer niet bij leer schoonmaken!

Bruine leren bankHoe erg de vlekken ook zijn, ga niet experimenteren om vlekken uit uw leren meubel te verwijderen. Het risico bestaat immers dat u de vlekken nog erger maakt.

Probeer het reinigingsmiddel altijd uit op een minder zichtbaar deel van uw meubel. Als u geen oplossing ziet om zelf uw meubel schoon te maken, schakel dan een professional in!

Zoekt u hulp bij het leer schoonmaken van uw bank? Wij kunnen u helpen, neem contact met ons op voor professioneel advies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *