Tapijt reinigen | De beste tips voor een grondige aanpak

Hoe goed u ook schoonmaakt in huis, aan regelmatig uw tapijt reinigen valt niet te ontsnappen. Een wekelijkse of zelfs dagelijkse stofzuigbeurt is een absoluut minimum indien u gesteld bent op uw hygiëne. Op die manier gaat u het ergste vuil en stof te lijf. Daarnaast is het ook belangrijk dat u af en toe een expert inschakelt voor grondige schoonmaak. Wij zetten de belangrijkste informatie voor u op een rijtje.

De nare gevolgen van een vies tapijt

Uw tapijt is zonder enige twijfel het onderdeel van uw interieur dat het meest aan vervuiling blootstaat. Niet alleen brengen we met onze schoenen elke dag vuil van buiten naar binnen, er gebeuren ook wel eens ongelukjes met eten en drinken. Ook is het mogelijk dat uw huisdier uw mooie tapijt bevuild. Bovendien dringt al dat stof en vuil diep in de vezels van uw tapijt door. Zonder tapijt reinigen krijgt u daardoor al snel last van stofmijt, meeldauw en bacteriën. Als u die niet tijdig aanpakt, gaan ze zich snel vermenigvuldigen. Dat is allesbehalve goed voor een schoon woonklimaat en kan aanleiding geven tot allergie. En tot overmaat van ramp gaat een vies tapijt sneller stuk. Het vuil heeft een schurende werking in de vezels, waardoor ze makkelijker scheuren.

Het belang van uw tapijt reinigen

Hygiëne is uiteraard een belangrijke reden. Maar daarnaast is af en toe uw tapijt reinigen ook goed voor de levensduur van uw tapijt. Toch is het niet zo eenvoudig om de juiste beslissing te nemen. Er bestaan namelijk een tal van verschillende reinigingsmethodes. Het is dus van belang dat u weet waar u op moet letten, wat de mogelijkheden zijn en wat u bij elke methode kunt verwachten.

Verschillende reinigingsmethoden

Tapijt schoonmakenEnkele voorbeelden van professionele methodes voor tapijt reinigen zijn de dieptereiniging, de droogreiniging, de koolzuurreiniging en de bonnetreiniging. De keuze voor een van deze methodes is afhankelijk van het soort tapijt dat u wilt laten reinigen. Synthetisch, zijde, katoen of zuiver scheerwol, hoogpolig of kortpolig, bouclé of frisé – voor elk tapijt is er een aangepaste methode.

Tapijt reinigen voor een langere levensduur

Door uw tapijt op regelmatige basis professioneel te laten reinigen, kunt u de levensduur ervan aanzienlijk verlengen. Uw tapijt blijft dus niet alleen mooier, maar gaat ook langer mee. Door de grondige schoonmaak worden de vezels ontdaan van zand en vuiligheid, zodat ze niet beschadigd raken. Beschadigde vezels krijgen een grauwe, grijze glans. Dat ziet eruit als vuiligheid, maar eigenlijk is het beschadiging.

Wij kunnen u helpen!

Bij Meubelreiniging-Nederland hebben wij een jarenlange ervaring met het schoonmaken van verschillende soorten tapijten. Wilt u ook graag een fris, schoon tapijt dat langer meegaat? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *