Een langer leven voor uw leren bank

leren meubels schoonmaken

leren meubels schoonmakenDe aankoop van een leren bankstel is een flinke hap uit uw budget. U wilt dus graag dat uw bank lang meegaat én in goede staat blijft. Daarom is leren meubels schoonmaken op een veilige en correcte manier erg belangrijk. Niet ieder leren bankstel is immers even makkelijk te reinigen. Bij suède en aniline leer gaat het vuil vaak diep in de huid zitten, terwijl afgedekt leer dan weer makkelijk schoon te maken is.

Het begin: goed hydrateren

Wilt u uw leren meubels schoonmaken en er langer van genieten? Dan kunt u best beginnen met een goede hydratatie. Dat is net zoals bij onze eigen huid erg belangrijk. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, is dit alleen geschikt voor afgedekt leder. Bij twijfel kunt u het beste contact met ons op. Dan kunnen wij u geschikt advies geven.

Leren meubels schoonmaken: een maandelijks karweitje

StofzuigerHet klinkt als een hele opgave, maar dat is het heus niet. De maandelijkse schoonmaak van uw leren bankstel hoeft heus geen uren in beslag te nemen. Gewoon even afstoffen met een doekje of met de stofzuiger, zodat uw leren bankstel weer stofvrij is. Als u de stofzuiger gebruikt, zorg dan dat u het juiste mondstuk bevestigt. Dat heeft vaak een stukje rode velours aan de onderkant.

Ook met een vochtige doek kunt u uw leren meubels schoonmaken. Zorg wel dat u de doek eerst goed uitwringt, zodat hij niet te vochtig is. Daarna kunt u het meubel zachtjes reinigen met hydraterende zeep of glycerinezeep. Daarna droogt u de bank af met een schone, niet pluizende doek.

Halfjaarlijks onderhoud

Het echte onderhoud van uw leren meubel moet minstens twee keer per jaar gebeuren. Daarvoor gebruikt u een speciaal reinigings- en onderhoudsmiddel. Als u het bankstel intensief gebruikt, kunt u dit best een viertal keer per jaar doen. Op die manier blijft het leer van uw meubel soepel en vermijdt u vroegtijdige veroudering.

Reiniging en onderhoud: een volledige set

SponsEen set voor reiniging en onderhoud komt meestal compleet met spons, doek, reinigingsproduct en onderhoudsmiddel. Druppel wat reinigingsproduct op de spons en knijp erin tot het gaat schuimen. Maak nu uw bankstel zachtjes schoon, zonder te schrobben. Spoel de spons regelmatig uit indien uw bank erg vervuild is. Na het schoonmaken kunt u de bank insmeren met het onderhoudsmiddel. Daar hoeft u niet zuinig mee te doen. U kunt dit best ’s avonds doen, zodat het product de hele nacht kan inwerken. De volgende dag gewoon even na wrijven en klaar.

Schakel een expert in!

U kunt het leren bank schoonmaken natuurlijk ook aan een expert overlaten. Neem gerust contact met ons op, dan bezorgen wij u alle info en een prijsopgave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *