Bank reinigen en onderhouden

De bank is een van de grootste elementen in het interieur. Vaak is dit de eyecatcher van de woonkamer en om deze in topconditie te houden is reiniging en onderhoud erg belangrijk. Het reinigen van de bank is iets dat u zelf kunt doen maar u kunt het ook uitbesteden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het onderhoud van de bank.

Grote lichte bank

In dit artikel gaan we u meer vertellen over bankreiniging en het onderhoud van de bank. Na het lezen weet u wat het beste is voor u bank en hoe u hem kunt reinigen en onderhouden. Toch nog andere vragen? Schroom niet maar neem gewoon even contact met ons op.

Weet u al precies naar wat voor informatie u zoekt? Klik dan hieronder op het onderwerp om meteen naar de juiste tekst te springen:


Bank reinigen

Bank reinigen met een doekU kunt uw bank op verschillende manieren reinigen, zo bestrijdt u stof door te stofzuigen en het oppervlakkige vuil door een vochtig doekje te gebruiken. Maar dit is alleen nog maar het vuil aan het oppervlak. Om de bank echt goed te reinigen moet er nog wel iets meer gedaan worden dan alleen de stofzuiger en een vochtig doekje.

U kunt zelf aan de slag gaan met het reinigen van de bank maar u kunt het natuurlijk ook uitbesteden. Wilt u zelf aan de slag gaan met het reinigen van de bank? Lees dan verder! Wilt u het liever overslaan en wilt u wel meer weten over het uitbesteden? Klik dan hier: Uitbesteden bankreiniging

Bank reinigen | Zelf doen

Als u zelf aan de slag gaat met het reinigen van uw bank dan kunt u het reinigen het beste onder verdelen in verschillende categorieën. Zo heeft u bijvoorbeeld oppervlakkige reiniging, grondige reiniging en reiniging van vlekken en/of geuren.

Oppervlakkige reiniging

StofzuigerHet stofzuigen van de bank is een onderdeel van de reiniging dat hoort bij de oppervlakkige reiniging van de bank. Hierbij haalt u al het stof, kruimels en vuilophopingen weg. Om goed tussen de bank te komen raden we aan om ook altijd even een smalle borstelkop te gebruiken. Voor een optimaal resultaat kunt u de bank het beste elke week even stofzuigen.

Heeft u een bank van leer? Dan raden we aan om 1 keer in de week of 1 keer in de 2 weken de bank onder handen te nemen met een stofdoek. Hierbij is het belangrijk dat u er oplet dat de stofdoek niet afgeeft van kleur. Het beste kunt u daarom een witte doek gebruiken die geen zeepresten bevat.

Grondige reiniging

Naast het oppervlakkig reinigen van de bank is ook de grondige reiniging belangrijk. Voor een grondige reiniging kunt u de bank het beste stomen. Tegenwoordig kunt u al voor een paar tientjes een stoomreiniger kopen maar vaak werkt dit toch niet goed en belandt die achterin de kast.

Wij raden aan om voor het stomen een goede machine te huren. Een goede stoomextractie machine heeft een sterke afzuig mogelijkheid, een sproeimogelijkheid, een hepa filter en een regelbare temperatuur instelling tot 190 graden.

Bij het stomen is het wel van belang dat u weet hoe u met de stoommachine om moet gaan. Lees u zelf dus goed in want anders is het mogelijk dat u uw bank beschadigt. Ook is het stomen niet geschikt voor alle stoffen dus onderzoek dit ook van te voren.

Vlekken bestrijding

Wijnvlek op de bankU kunt u bank nog zo goed reinigen en onderhouden tegen ongelukjes doet u helaas weinig. Heeft u een vlek op uw bank? Dan is het verwijderen van de vlek gelukkig vaak niet onmogelijk! Hoe u het beste aan de slag kunt gaan, ligt aan het soort vlek in combinatie met het materiaal van de bank.

Handige blogs over veel voorkomende vlekken

Voor de meest voorkomende vlekken hebben we al handige artikelen geschreven die u verder kunnen helpen:

Huis, tuin en keukenmiddeltjes

Om de meest voorkomende vlekken zelf aan te pakken is het vooral belangrijk dat u de juiste reinigingsmiddelen in huis heeft. Een hoop vlekken kunnen verwijderd worden met huis, tuin en keukenmiddeltjes. Benieuwd naar deze middeltjes? Check dan dit blog: De beste schoonmaaktips!

Professionele reinigingsmiddelen

MeubelVisieBij sommige vlekken zijn deze middelen helaas niet genoeg en is het van belang dat u op zoek gaat naar het juiste reinigingsmiddel. Een van de webshops die we daarvoor kunnen aanraden is de webshop van MeubelVisie. Zij hebben een handige webshop waarbij u per materiaal alle soorten reinigingsmiddelen kunt vinden. Meteen winkelen? >> Webhop MeubelVisie.

Bank reinigen | Uitbesteden

Wilt u het reinigen van de bank liever uitbesteden? Dan bent u hier aan het juiste adres! Graag zouden wij u bewijzen dat wij uw bank weer schoon en fris kunnen krijgen. Zelfs een wit leder bankstel of leren fauteuil krijgen wij weer stralend schoon. Neem contact op via ons contactformulier als u vrijblijvend meer informatie wilt ontvangen.

Uw bank wordt thuis gereinigd

bank reinigenIn veruit de meeste gevallen kunnen wij de bank reinigen bij u thuis. U bent de bank niet wekenlang kwijt. U ziet wat er gebeurt.

Wij beoordelen de stof, de vervuiling en bepalen de juiste reinigingsmethode. Vervolgens laten wij zien dat deze methode werkt. Pas als u tevreden bent met het resultaat gaan we de bank reinigen. Na het reinigen controleert u het resultaat. Pas als u helemaal tevreden bent zijn wij tevreden. We gaan voor het allerbeste resultaat.

Voordelen voor u

Tevreden klant met duimen omhoogEen bank reinigen is gebaseerd op vertrouwen: wij doen dit altijd met de grootste zorg. De keuze is eigenlijk vrij simpel als uw bank verontreinigd is: een nieuwe bank kopen of uw bank reinigen. En natuurlijk is een bank laten reinigen een stuk voordeliger. Maar een bank laten reinigen is niet alleen voordelig. Als u uw bank door ons laat reinigen geeft dat nog veel meer voordelen:

  • Uw bank gaat veel langer mee
  • Stofmijt, meeldauw en bacteriën worden verwijderd
  • Het resultaat is verbluffend
  • Uw bank wordt standaard geïmpregneerd

Bank reinigen neem geen risico

Eén ding is zeker: het reinigen van uw bank heeft een fantastisch resultaat. Na de behandeling is uw bank weer schoon en fris en kunt u weer lang van uw bank genieten. Vraag vandaag nog een Gratis Proefreiniging aan.

Behandelmethodes

Oranje saus vlekOm uw bank stralend schoon te krijgen is het belangrijk dat we daar de juiste behandelmethode voor gebruiken. Het kiezen van de behandelmethode hangt af van het materiaal van de bank en van het soort vlek.

Wat ook belangrijk is, is hoe snel u er bij bent. Een vlek die een paar dagen in de bank zit kan vaak makkelijker gereinigd worden dan een vlek die er al een paar weken zit.

Dieptereiniging

De dieptereiniging methode is een behandeling die goed werkt bij oppervlakken die sterk vervuild zijn. Om deze behandeling toe te passen is het belangrijk dat er een goede professionele sproei-extractie machine gebruikt wordt. Met deze machine kunnen de vezels van uw meubels gespoeld en gereinigd worden. Zand, etensresten en andere vlekken zijn goed te verwijderen met de dieptereiniging methode.

Bij deze methode wordt er wel water gebruikt waardoor het langer duurt voordat de bank gedroogd is. Wij zoeken hier altijd de juiste balans in. Zo moet er genoeg water zijn om alles te reinigen – maar niet teveel water zodat de bank snel weer in gebruik genomen kan worden.

Ozonmethode

Vrouw die iets smerigs ruikt.Ozon is een gas dat bepaalde desinfecterende eigenschappen heeft. Als het gas in aanraking komt met de moleculen van nare geuren ontstaat er een reactie waardoor de geur geneutraliseerd word. Deze methode is dus vooral handig als u last heeft van vervelende geurtjes.

Doordat de ozonmethode er voor zorgt dat de geur echt verdwijnt en niet de geur verdoezeld heeft u snel weer een fris ruikende bank. Na de behandeling verandert de ozon in zuurstof, dus ook voor het milieu is dit een goede behandelmethode.

Enzymen behandeling

Ook de enzymen behandeling is een goede behandeling als u van nare geuren wilt af komen. Deze methode pakt de bron van de stank aan. De speciale enzymen zorgen bij deze behandeling ervoor dat de geur moleculen worden afgebroken. De geur word dus niet verdoezeld maar verdwijnt echt! Deze methode wordt vooral aangeraden bij ongelukjes met katten urine.


Bank onderhouden

Als u wilt dat uw bank lang mee gaat dan is het belangrijk dat u naast het reinigen van de bank, de bank ook goed onderhoudt. Het onderhouden kan op verschillende manieren en voor het beste resultaat is het van belang dat het onderhoud regelmatig uitgevoerd word. Hieronder vertellen we u meer over de verschillende methodes om uw bank te onderhouden.

Bank onderhouden | Zelf doen

Bij het onderhouden van de bank ligt de handelswijze aan het soort bank. Heeft u een lederen bank? Dan heeft u andere producten nodig dan wanneer u bijvoorbeeld een stoffen bank heeft. Wel is het bij beide soorten materialen belangrijk dat ze regelmatig onderhoud nodig hebben. Met regelmatig onderhoud kunt u er voor zorgen dat u bank lang mee gaat en mooi blijft.

Het onderhouden van de bank is iets wat u zelf kunt doen maar natuurlijk kunt u het ook uitbesteden. Laat u het onderhoud van de bank liever over aan een professional? Klik dan hier: Bank onderhouden uitbesteden. Wil u weten hoe u zelf de bank kan onderhouden? Lees dan snel verder!

Onderhouden lederen bankstel

Producten om uw leer te onderhoudenOm lederen bekleding in goede conditie te houden moet het leer regelmatig gevoed worden. Hiermee voorkomt u uitdroging en u zorgt ervoor dat het leder mooi en soepel blijft. Let op! Voordat u het leer gaat behandelen is het wel belangrijk dat u het eerst goed reinigt. Benieuwd waarom? Lees dan hier een uitgebreid blog over leer behandelen.

Heeft u het leer behandeld? Dan is het goed om een beschermer te gebruiken. De beschermer voorkomt dat vlekken en vuil zich snel intrekken. Zo heeft u nog genoeg tijd om het vuil weg te halen voordat het in de bank getrokken is. Een goed product hiervoor is de Leather Protector.

Wilt u zeker weten dat u alle producten in huis heeft om zelf uw bank te onderhouden? Denk er dan eens over na om een complete kit aan te schaffen! In de Leather Care Kits zit alles wat u nodig heeft om uw bank in topconditie te houden.

Onderhouden stoffen bankstel

Bank stofzuigen met een speciale opzetborstelOok bij een stoffen bankstel is het belangrijk dat deze goed onderhouden wordt zodat hij zo lang mogelijk mooi blijft. Om al het loszittende vuil en stof te verwijderen raden we aan om 1 keer per week de bank goed te stofzuigen. Haal hierbij alle kussens weg en gebruik waar nodig een speciale opzetborstel zodat u overal goed bij komt.

Wanneer u dit elke week doet hoopt het vuil zich niet op en dat zorgt ervoor dat de bank minder snel slijt en dat er minder kans is op schade door het loszittende vuil. Ook het zitcomfort is een belangrijk punt om aan te denken bij het onderhoud. Schud eens 2 tot 3 keer per week de kussens op en keer ze om. Op die manier voorkomt u dat de kussens doorzakken en zo blijft het zitcomfort het langst goed!

Als laatste is het ook goed om een beschermer te gebruiken voor de bank. Denk hierbij aan het impregneren van de bank. Dit kunt u zelf doen met bijvoorbeeld Textile Protector maar het is ook iets dat u zou kunnen uitbesteden. Bij het impregneren van de bank brengt u eigenlijk nog een beschermlaag aan waardoor vlekken en vuil zich minder snel kunnen hechten. Op die manier heeft u iets meer tijd om de vlek weg te halen voordat het een blijvende vlek is.

Bank onderhouden | Uitbesteden

Vrouw wijzend naar rechts
Wilt u het onderhoud van uw bank liever uitbesteden? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen jaarlijks of elk half jaar uw meubel een onderhoudsbehandeling geven waardoor de bank nog langer mee gaat! Daarnaast impregneren we de bank ook zodat hij altijd beschermd is tegen vuil en vlekken.

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Schroom dan niet, maar neem contact met ons op. Wij hebben een team met specialisten voor u klaar staan en vaak heeft u al binnen een uur een passend antwoord!

Blijf op de hoogte

Wilt u meer weten over het reinigen en onderhouden van uw bank en wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Bekijk dan regelmatig ons nieuwe blog! Elke maand verschijnen er meerdere artikelen met tips en informatie over het reinigen en onderhouden van uw meubels.